top of page

OM OSS

Vi på Soulfoods Publishing brinner för att sprida kunskap om vegansk och växtbaserad kost. Varför? För att vi är övertygade om att det är ett nödvändigt och naturligt steg för att vi ska kunna rädda den här planeten. FN och WHO är eniga: Den mat som är bäst för oss människor är också bäst för planeten. 

Med andra ord: Ju fler som väljer att äta växtbaserat desto mer kommer sjukvårdsköerna, koldioxidutsläppen och djur som föds upp i den grymma djurindustrin att minska. 

Den samlade forskningen har under decennier visat att den optimala kosten för vår hälsa är växtbaserad. Tyvärr når informationen inte fram till den breda allmänheten, delvis på grund av stora marknadsintressen från livsmedels- och läkemedelsindustrin. Men också på grund av bristande kost- och näringskunskap hos läkare och annan vårdpersonal. 

Vi hoppas att våra böcker ska inspirera och ge kunskap i det nödvändiga kostskifte vi står inför. Alla blir vinnare när vi väljer växtbaserat: djur, människor och miljön.

💚

 

Vi väljer de mest miljövänliga lösningarna för våra produktioner. Våra böcker trycks hos de miljöanpassade tryckerierna Specialtrykkeriet Arco, Narayana Press i Danmark och Stige tryckeri i Italien. Dessutom erbjuder vi några av våra böcker i digitalt format.

Vi som driver Soulfoods Publishing heter Marit Mossbäck och Gunnar Fernlund. Marit har en bakgrund inom reklam och grafisk formgivning och har bland annat tidigare arbetat på Djurens Rätt som formgivare, medan

Gunnar Fernlund har arbetat med film och rörlig grafik.

 

Vi finns i Järna söder om Stockholm där vi också är igång med att färdigställa en mötesplats med inriktning på kreativitet och hälsa som planeras öppna sommaren 2020.

bottom of page